KNBB Jumbo Masters 2021

De KNBB Jumbo Masters krijgt dit jaar een andere uitstraling dan men de afgelopen jaren gewend was. In samenspraak met Biljart Evenementen Nederland heeft de sectie driebanden van de KNBB besloten om te trachten het evenement door te laten gaan, als men kan voldoen aan de op dat moment geldende voorwaarden met betrekking tot de Covid-19 richtlijnen.

Getracht word om dit jaarlijkse hoogtepunt van het nationale driebanden van zondag 25 tot en met donderdag 29 april te organiseren in het Beneluxtheater te Berlicum.

Mede omdat het een TV toernooi betreft, is gekozen voor het succesvolle format zoals dat tijdens The Duke Challenge in Nistelrode is gespeeld. Dus “the best of five” in sets van tien caramboles met de tijdklok op 30 seconden, zonder time out. De zestien deelnemers worden ingedeeld in vier poules van vier. De poule wedstrijden staan voor 25, 26 en 27 april op het programma, terwijl een dag later de kwartfinales worden afgewerkt. De halve finale en de finale worden op donderdag 29 april gespeeld. Vooralsnog gaat men er vanuit dat, mocht er toestemming worden gegeven, er weinig of geen publiek aanwezig mag zijn. Afhankelijk van de op dat moment geldende beperkingen zal de organiserende stichting BEN enkele weken vooraf bekijken wat er eventueel mogelijk is.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn