Jumbo Worldcup Veghel 2023

VEGHEL – Eindelijk is het hem dan toch gelukt. Dick Jaspers uit Sint Willebrord sprong zaterdag in de Koekbouw in Veghel door de biljartarena, nadat hij in de finale van de World Cup Driebanden de Duitser Martin Horn had verslagen. Jaspers won in 12 beurten met 50-22 en ontving voor deze overwinning een bedrag van 16.000 Euro.

Om de finale te bereiken moest Jaspers zaterdag vroeg in de middag eerst nog aantreden tegen Jean Paul de Bruijn. Maar ook de Zeeuw legde tegen hem het loodje. Het werd 50-25. Dick Jaspers won van zijn 28 World Cups in Nederland drie keer in Oosterhout en twee keer in Sluiskil. In de drie World Cups die de laatste jaren in Veghel werden gehouden won hij nog niet. Hij vertelde ontzettend blij te zijn met deze overwinning. Temeer omdat hij op de wereldranglijst enkele plaatsen was gezakt. “In de drie wereldbekerwedstrijden van dit jaar heb ik nog geen rol van betekenis gespeeld. Daarom is deze overwinning hier in Veghel weer een prachtige opsteker”, aldus Jaspers.

Gedroomde winnaar

Ook toernooidirecteur Harry Mathijssen toonde zich na afloop tevreden. Jaspers was voor hem niet alleen de gedroomde finalist maar tevens de gedroomde winnaar. Hij zei: “Als je een Nederlandse winnaar hebt geeft dat een extra dimensie. Zeker als je het Nederlandse volkslied mag laten horen”.

world cup veghel 2023
Facebook
LinkedIn